Om Barnas Verdensdager

Barnas egen festival i Oslo World!

Her kan du ta med deg hele familien på en fantastisk rundreise, gjennom verdens kontinenter, når hele Grønland kulturstasjon og bakgården på Asylet forvandles til en fargerik piñata, stappfull av morsomme ting du kan gjøre, oppleve og smake på.

Bli med til Vest Afrika og lær å spille på Ngoni. Eller kanskje flamenco fra Spania er noe for deg? Om du er mer interessert i Rap så ta turen til Rythm And Poetry, der vi tilbyr workshop i beatboxing og Rap med Sarah og Beatur. Vi får besøk av dyktige musikere, fra både Syria og Irak, som kan lære deg og vennene dine å spille arabiske trommer. Er du en aspirerende kokk så kan du reise hele veien til Thailand og lære deg å lage vårruller. For de allerminste er det musikalskreise i Regnskogen med Celio og i Peru for de minste kan dere møte Edgar.

Barnas verdensdager er en familiefestival der hele familien kan reise verden rundt, helt gratis. Alle får utdelt sitt eget verdenspass der man kan stemple seg gjennom så mange land og verdensdeler som man klarer. I den travle bazaaren er det liv og røre, med mange aktiviteter, ting å kikke på og mat fra ulike verdensdeler. Klovnene tumler rundt med store smil og varme hjerter og plutselig popper det opp en konsert, midt i en trapp eller i en kø. Hva gjemmer seg inne i det store eventyrslottet vårt, hvem bor i campingvognen og klarer du finne veien til midtøsten? Kom, så får du se!

Barnas verdensdager ble arrangert for aller første gang i Oslo i forbindelse med Oslo World (den gang Verden i Norden) i 1998. Barnas egen festival i festivalen har blitt arrangert årlig som en integrert del av Oslo World helt siden starten. I løpet av disse 20 årene har Barnas verdensdager vokst ut av Oslo. Med stort hell har BVD blitt til et landsdekkende nettverk av lokale arrangører. I 2018 arrangeres BVD på 16 steder i Norge.